Sommermodus på kennelen

Våkner til liv!

08.07.2013

(Hadeland) Av en eller annen grunn ble det veldig stille på disse websidene i vinter. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, annet enn at det fungerer så mye kjappere i hverdagen å oppdatere på teamsidene på Facebook. Så der skjer det oftest, men det vil også komme litt her nå og da.

Jeg skrev ikke et eneste løpsreferat i vinter og det gremmes jeg over.

Sesongen ble rimelig godt dekket her av Didrik og meg. Under Femundløpet oppdaterte Espen Bowitz og Marcos Porcires, som var mine kjempeflinke handlere. Morten Borgen, som var handler for meg i Finnmarksløpet, bisto også med oppdateringer på Facebook-sidene underveis i FL1000 - sammen med Didrik. Jan Helmer Olsen bidro med flotte filmer og bilder på Facebook-sidene til teamet både fra Femundløpet og Finnmarksløpet. I tillegg gjorde Benedicte og Trine Beddari en utmerket jobb med FB-oppdatering og som handlere for meg i Pasvik Trail! Takk til dere alle!

Jeg liker å rekapitulere og gå gjennom løpet i hodet i etterkant. "Å skrive ned løpet" er god terapi og gir meg muligheten til å tenke over hva som ikke gikk så bra, hva som gikk utmerket og hva som bør forandres. Nå har det gått alt for lang tid siden løpssesongen og løpene er ikke ferske i minnet lenger. Derfor er det heller ikke noe poeng å skrive noen tilbakeblikk, annet enn å vedgå at spannet mitt fungerte ganske så godt i Femund 600 (6. plass), mens Finnmarksløpet dessverre i år igjen ble en gedigen nedtur (jeg brøt på Neiden 2).
Heldigvis gikk årets siste løp, Pasvik Trail, rimelig bra (5. plass), hundene var back in business etter at ting ikke fungerte i Finnmarksløpet. En god følelse å få en liten opptur på slutten av sesongen!

Jeg var på loffen i Finnmark og Nord-Sverige i nesten 6 uker i mars og april. Jeg hadde en fantastisk påske hos venner i Karasjok og fikk trent hundene i milevis med fantastiske løyper i DET viddeværet. Det ble også tid i år igjen til noen treningdager hos Birk Husky i Pasvik - et sted jeg virkelig senker skuldrene, slapper av og nyter å være på tur med hundene. Jeg føler meg priviligert som har fått sjansen til å være så lenge på reise med 14 av hundene, mens Didrik dro hjem etter Finnmarksløpet for å jobbe og trene resten av hundene. 

Jeg har i vinter slitt ganske mye med to tennisalbuer. Jeg stod over både Mush Synnfjell og Gausdal Maraton på grunn av dette. Fy fader det er smertefullt! Antagelig har jeg pådratt meg tennisalbuer på grunn av alt for statisk trening med stiv treningsslede i store mengder i oktober, november og desember. Trykkbølgebehandling og x antall timer hos osteopat hjalp noe, nok til at jeg kunne kjøre løp resten av sesong, men fortsatt sliter jeg med smerter spesielt i den ene albuen. Å bære fôrbøtter er ikke optimalt for å si det sånn...

I slutten av april knertet jeg menisken og korsbåndet i det ene kneet på dansegulvet i Thomas Wærners 40-årslag (sånn går det når man er 44 og skal vise noen hotte discomoves sammen med Didrik), men enn så lenge ser det ut som jeg slipper operasjon. Jeg klarte også å pådra meg lungebetennelse i en deilig, varm sommeruke i juni, så nå mener jeg det meste bør være unnagjort av skader og sykdom før neste sesong. 

Vi satser for fullt til vinteren. I år som tidligere har vi 2 spann i trening; jeg kjører a-laget og Didrik kjører unghundene og "røkla", dvs. de vi ikke er helt sikre på hvor hører hjemme. To av unghundene som gikk på Didriks spann i vinter er så langt klare for a-laget, nemlig brødrene Sporhundens Ibsen og Bjørnson (f. 2011). Det er mulig et par til av 2011-valpene går inn på a-laget, men enn så lenge er det ikke avgjort. 

Siden desember 2012 har 6 hunder forlatt kennelen. Domino og  Backens Jessie har flyttet til Henriette Bjørnerud, Jessie ble paret med Sporhundens Kelvin før hun ble solgt. Vi krysser fingrene for at det blir valper, i så fall fødes de i midten av august. Og da skal en tispevalp flytte til oss - det er i hvert fall planen om det blir småttiser.

Guffen ble avlivet i januar på grunn av thyroxinmangel. Han gikk på medisiner, men han virket ikke noe særlig pigg lenger og var ikke med på trening. Trist at ikke Guffeluff er på kennelen lenger. I tillegg ble søsteren hans Nettie solgt til Synne Blomquist i april, hvor hun har et aktivt friluftsliv sammen med en annen huskytispe. 

Jeppedalens Sakko har flyttet til Torunn Trehjørningen (datter av Anne-Berit Aarkvisla som har overtatt flere hunder av oss tidligere) og Sporhundens Mirre er solgt til Søren Sørensen på Os. Han har søsteren Cigga fra før av.

Kynndalens Lusa ble paret med Pil til Thomas og Birgitte Wærner etter Finnmarksløpet, men hun tok seg dessverre ikke. Det gjorde derimot Sporhundens Alfa, som var på sexferie hos den samme Pil i Nord-Torpa i slutten av mai. Valper forventes i overgangen juli/august. Vi forventer lettbygde, kjappe avkom etter denne kombinasjonen. Både Alfa og Pil er veldig gode lederhunder.

Vi har også paret Jeppedalens Dollie med Sporhundens Kelvin, men vi er fortsatt usikre på om hun har tatt seg. Vi har forsøkt denne kombinasjonen en gang tidligere, men da aborterte dessverre Dollie etter kort tid. Vi har mistanker om at det har gått bra denne gangen, vi regner mer å vite mer i løpet av en ukes tid. Dollie har tidligere gitt gode avkom. Dollie har vært en av mine viktigste ledere i en årrekke, men er pensjonert nå. Kelvin er sønn av Delta og en av de beste lederne mine. 
-- Vi kommer til å selge noen valper fra disse kullene. Ta kontakt dersom du er interessert. 

Didrik har en døv hund på spannet sitt til vinteren - Sporhundens Moby. Han er supertrivelig og er velfungerende på kennelen. Vi har valgt å kastrere han i og med at vi ikke vil avle med en døv hund.

Neste sesong vil vi for første gang konkurrere for Hakadal Sledehundklubb. Vi vil fortsatt være medlemmer i Oslomarka Trekkhundklubb, men velger å kjøre løp for klubben med klubbkompiser vi tilbringer mye tid sammen med på dugnader, møter og seminar. Dessuten bruker vi Hakadal Sledehundklubbs løypenett når vi trener.

Planen er at Nina trener følgende hunder til høsten:
- Delta f. 2005
- Sporhundens Alfa f. 2009
- Sporhundens Føyke f. 2009
- Kynndalens Loppa f. 2008
- Sporhundens Sofie f. 2009
- Sporhundens Kelvin f. 2009
- Sporhundens Tobias f. 2009
- Sporhundens Bastian f. 2009
- Sporhundens Konrad f. 2009
- Sporhundens Johann f. 2009
- Sporhundens Mikro f. 2009
- Sporhundens Makro f. 2009 
- Sporhundens Ibsen f. 2011
- Sporhundens Bjørnson f. 2011
- Sporhundens Doffen f. 2006

Didrik trener etter planen disse hundene:
- Lian Huskies Nieida f. 2010
- Sporhundens Skare f. 2009
- Sporhundens Tinka f. 2012
- Sporhundens Gargi f. 2011
- Sporhundens Cammo f. 2011
- Sporhundens Olivia f. 2012
- Kynndalens Lusa f. 2008
- Kynndalens Charly f. 2009
- Hauk f. 2007
- Umbro f. 2011
- Sporhundens Tintin f. 2012
- Sporhundens Moby f. 2012
- Sporhundens Haddock f. 2012
- Sporhundens Lie f. 2011
- Jeppedalens Miekak f. 2005
- Canyon Huskies Sheriff f. 2011

Nå venter vaksinering av hundene og litt mer sommerferie for 2- og 4-beinte før vi så smått starter å trene når temperaturene synker ut over i august.