Trening fra Øvre Åstbru

Stille før stormen

30.11.2012

(Hadeland) Det har vært usedvanlig stille på disse sidene den siste tiden. Team-sidene på Facebook har derimot blitt oppdatert ofte, gjerne hver dag, rett og slett fordi det går kjappere, men også fordi jeg har vært mye på farten til Øvre Åstbru - uten internettilgang.

Vi går inn desember måned vel vitende om at november ble bra for a-laget. Det er fire uker siden sist tur med atv'en - vi har vært heldige og fått mange gode turer på sleden - alle fra Øvre Åstbru øst for Lillehammer. Startet i det små med 8-spann, men ankerfestet kom fort og 14-spann var dermed helt uproblematisk. Vel, Nina har hatt en liten slepetur hengende etter 14-spannet på grunn av 45-graderssving av den vriene typen på betongføret, men ikke verre enn at jakken ble litt flisete og spannet stod stille lenge nok til å bikke sleden opp og hoppe på meiene igjen. Action er en del av idretten vår...

Det har vært mye folk på Åstbrua nesten hver dag - og folk kommer gjerne langveisfra for å trene der. Noen bor i bilene sine, andre i telt eller inne på den ubetjente DNT-hytta der oppe. Dessverre er ikke alle like nøye med å rydde etter seg og hundene - noe som kan resultere at vi ikke får tilgang til å trene her for fremtiden. Og det er ikke lov å parkere hundebilene og stalle opp hundene rett utenfor DNT-hytta, men det vet vel de fleste på dette tidspunktet nå. Og pliiiis, ikke glem å rydde/vaske hytta etter bruk. For litt siden kom nye hundekjørere inn på hytta som ikke i det hele tatt var ryddet etter bruk, ingen hadde tattt med seg ølbokser eller tomflasker - og annet rot. Det er surt om vi mister muligheten til å bruke hytta i fremtiden. Åstdalen er strøken å trene i når snøen mangler andre steder!

Etter siste runde med langkjøring på Åstbrua og betongharde spor har a-laget fått en hvileperiode her hjemme før vi etterhvert skal igang med nye mil på sleden - og forhåpentligvis mykere spor. Men, vi kan ikke klage - vi har i hvert fall hatt sledeføre i mange uker. 

Vi har også snø hjemme, men ikke nok til sledekjøring. I helgen blir det trening med Polarisene her hjemme - godt å være hjemme en helg før sesongen braker løs om noen uker.

Det er ingen store forandringer på spannene våre så langt, ikke annet enn noen såre poter og hviledager for enkelte hunder. Guffen, som ble diagnostisert med thyroxinmangel i våres, er fortsatt i trening, men vi har hele tiden vært bevisst på at han kanskje ikke har noe å gjøre i konkurranser heretter, selv om han fungerer greit på medikamentet Levaxin. Robert Sørlie kjørte for øvrig sitt første Iditarod i 2002 med en hund med samme diagnose, som gikk på medisiner i løpet.

Vi er usikre på om Canyon Huskies Sheriff (går på unghundspannet) vil egne seg i et åpenklasse-spann, rett og slett fordi han er veldig stor, men han er bare halvannet år nå og kan trenge mer tid før han er "klar". Roger Dahl har tilbudt oss å bytte han med en av søstrene hans, men det er vanskelig å selektere ut hunder man har blitt veldig glad i. 

På a-laget har det ikke skjedd de store forandringene. Et par hunder veksler mellom Ninas og Didriks spann på trening, Lusa og Hauk. De er i hvert fall potensielle hunder til Finnmarksløpet som flere ganger før, men det er stor sannsynlighet for at de går på spannet til Didrik i Femundløpet. 

Føyke (f. 2009) har ennå ikke gått de lengste løpene - hun har rett og slett ikke kvalifisert seg til Ninas løpsspann tidligere, men det ser ut som ventetiden er over nå. Hun er kvitt valpete oppførsel som aldri tok slutt og blitt en mye mer moden hund nå, som vi har større forventninger til enn for noen måneder siden. Det samme skjedde også med moren Delta, som heller ikke gikk løp før hun var blitt litt eldre og mer moden, selv om hun aldersmessig hadde lov.

Vi er inne i en treningskrevende måned frem mot jul, men vi koser oss masse med de fem Loppa/Bastian-valpene som ble født i august (Tintin, Tinka, Moby, Olivia og Haddock). De løper fortsatt løs på skogsturer uten andre forpliktelser enn at de må holde seg i nærheten av oss. Etter Femundløpet vil Didrik så smått begynne å kjøre dem inn foran sleden. Like moro hvert år å se hva som bor i småtassene!

-- Vår parson russell terrier, Terra Petits Queen by Kokos Chanel, fikk 5 (4 tisper/1 hann) valper for snart 4 uker siden. Far er Vadbakkens Firestarter Billy fra Sandefjord, en flott svart-hvit parson-gutt, som også er godkjent ettersøkshund på vilt. Kokos er en strålende førstegangsfødende mor og valpene utvikler seg helt etter boka. Herlig gjeng!

Per dags dato er det 1 tispevalp igjen for salg. 2 tispevalper er solgt, 1 tispevalp er reservert og hannvalpen er også reservert. Valpene er leveringsklare første uken i januar, prisen er 10.000,- reg. i NKK etc. Ta kontakt på mail nina@sporhunden.com dersom interesse og for mer info/bilder. Valpene selges kun til aktive friluftsfolk og erfarne hundefolk. 


IMG_1027.jpg
Føyke og Alfa 

IMG_1903.jpg
Ufattelig godt å være på meiene igjen.

IMG_1009.jpg
Trening fra Åstbrua, her ved Akksjøseter. 

IMG_1036.jpg
Didrik med unghundspannet med treningshelg på sleden.

IMG_0388.jpg
Didrik har trent med Polarisen hjemme når han ikke har hatt anledning til å kjøre slede.
 
IMG_1927.jpg
Keiken - her vendesløyfa på 5-mila fra Øvre Åstbru.

IMG_1938.JPG
Kokos og valpene - gjerne kalt Kokosboller - 3,5 uke på bildene.

IMG_1939.JPG

IMG_1941.JPG