FL 2012 Foto: www.adventdalen.com

Ses til våren!

19.09.2012

(Hadeland) Det drar seg til. Kalenderen fylles opp, frikvelder er mer unntak enn regel. Et gisp opp til overflaten nå og da for å møte venner og familie, så raskt tilbake til vår egen boble. Hund på innpust og utpust. Vi digger det.

For hver dag som blir kaldere stiger tiden vi bruker med hundene tilsvarende proporsjonalt. Nei, beklager, vi kan ikke komme til dere den helgen eller kvelden, da skal vi trene hundene. Standardsvar mellom oktober og april. Å presse inn en kinotur skal vi få til, men det går noen runder før datoen er spikret. Det får bli en fridag for hundene. I midten av oktober. Tidligst.

Ja, vi er kanskje narrowminded og enkle i våre liv med hunder "opp og ned og i mente". Jeg har vært på den andre siden - med trikk og ekspressbuss til byjobb, lønningspils, firmaturer til Spania og seminar på danskebåten. Liv og røre, flotte kollegaer og mye faglig input. For 10 år siden. 

Dagens kollegaer - de firbeinte - river ikke i fredagspils. Ikke fester de på julebord heller. Høye hæler og nystrøkne klær er en saga blott. Vel, kanskje en bankett i ny og ne, men som regel er man så trøtt at man er dårlig selskap. Vår hundekjøringsverden er et mikrokosmos. Et bittelite samfunn på et lite småbruk på Hadeland med to mennesker og noenogtredve hunder. Vår hverdag - vår virkelighet.

I vår hundekjørerboble er det lite annet som teller det nærmeste halve året: Vi søker fortsatt etter nye, perfekte steder for barmarkstrening og nye løypemuligheter på snø, leter nytt og bedre utstyr, interessante sponsorer, sjekker poter på hunder, tenker kjøreplaner, analyserer fôringsregimet, leker med valper, fører treningsdagbøker, vasker seler, lader hodelykter, tanker bensin på firhjulinger, fryser ned kjøtt til vinterens løp, godtar luesveis, spyler hundegårder, kjører vognløp, fyller opp låven med halmballer, skraper tannstein på firbeinte, dekker til ferister, betaler startkontigenter, spiser middag på Polarisene, sliper belegg, har hunder i sofaen og senga, trener, planlegger enda mer trening og kanskje et valpekull eller to til neste år.

Dette er vårt liv og vår pasjon. Vi elsker hvert minutt eller kilometer vi tilbringer med hundene våre. Vi kjenner lukten av vinter og ser frem til snøen kommer - tidligst mulig. Vi er stolte av og glade i hundene våre, de viser fremgang, de har alle styrker og svakheter, og vi har forhåpninger - som foran hver løpssesong. Tidsperspektivet strekker seg et halvår fremover. Av og til må man opp til overflaten og skue litt ut over, se om terrenget har forandret seg nevneverdig mens man har hatt nesa boret ned i kartet.

IMG_9575.JPG
Didrik, Ibsen og Bjørnson etter barmarksløp nå i september på Sessvollmoen. 

Bilde 1.jpg
Start FL1000 2012. Skare og Jessie i led. Foto: www.adventdalen.com

IMG_0607.JPG
September: Nina og Loppa-Bastian-valpene tar en time-out.

IMG_9444.jpg
Venner med barn på besøk på kennelen i september. 

IMG_9454.jpg
Aslak med Ibsen og Bjørnson i september.

IMG_9383.jpg
Vår Kokos (til høyre) har fått seg et par nummer i høst i Sandefjord. Billy er den heldige utvalgte og vi håper på parson russell-valper i begynnelsen av november.

304024_10150421529985255_1031942109_n.jpg
Vadbakkens Fire Starter "Billy". Send oss en mail dersom du er interessert i Kokos-Billy-valp. Vi selger kun til hundekjørere og andre aktive friluftsfolk.

IMG_0592.JPG
Alfa - en av hovedlederne på a-laget. 

Bilde 52.jpg
Alfa og Lusa på starten i FL1000 2012. Foto: www.adventdalen.com

IMG_0566_2.JPG
-- Klar, ferdig, gå! Hjemme på Hadeland i september.

IMG_1694.jpg
Framtida. Loppa-Bastian kullet på 9 valper født i august - vi beholder om lag halvparten. 

IMG_9556.JPG
Barmarksløp på Sessvollmoen i september. Duell med Bjørnar Andersen, i år som i fjor. I år trakk Bjørnar det lengste strået med sine kjappe hunder og lette vogn... Nina bak med Johann og Sofie i led. Neste gang, Bjørnar..
 
IMG_9558.JPG
Gjørmespa på Sessvoll.

IMG_9496.JPG
Bastian med en av sine sønner født i august.